Klik Jangan Tak Klik

Saturday, June 25, 2011

Orang Johor Menang Maharaja Lawak (Tahniah Sepah)
melompat fiza lepas dengar bila AC Mizal sebut nama kumpulan Sepah juara Maharaja Lawak 2011..... sampai husband fiza kata kat fiza balik macam dia yang menang .....hahaha .....nak wat macamana excited lebih..... fiza menang minat diorang dari rancangan Raja Lawak lagi..... hehehe..... 
lawak2 diorang pun tiap2 minggu best, tak ada yang tak best...... lepas tu lawak diorang ada kemelayuannya...... lawak orang datang meminang...... lawak orang tua tengah rewang...... lawak sakit nak beranak...... lawak berkhatan...... yang paling fiza suka lawak manisnya kurma ini...... hahaha pecah perut dibuatnya......
hari nie kedua2 persembahan Sepah memang best, persembahan ke-2 Dafi AF5 datang...... tiap2 minggu si Shuib selalu sebut2 nama Dafi...... haaa kali nie datang terus siap berpeluk dengan Shuib...... lawak time tu,  mungkin juga rezeki anak Shuib dengan Siti Sarah...... 
fiza ada undi gak untuk malam ni...... sebelum nie fiza tak pernah undi pun...... tapi masa Sepah final Raja Lawak dulu pun fiza ada undi...... malam nie lak undi untuk Maharaja Lawak...... rasa berbaloi kalau undi orang tu menang...... fiza undi pun tak la banyak sangat malam ni habis rm 3 je...... hehehe ok la sampai sini je fiza nak tido dah tata......Tahniah Sepah!!!!!!
Peace Yoooooo!!!!!!!


Sepah Juara Maharaja Lawak, Kongsi RM350,000

SHAH ALAM: Selepas 13 minggu bertanding, akhirnya gelaran juara Maharaja Lawak berjaya menjadi milik kumpulan Sepah apabila mereka memperoleh markah tertinggi, dalam pertandingan tersebut yang berlangsung di Stadium Malawati, di sini malam Jumaat
Kemenangan Sepah yang terdiri daripada Mamat, Shuib dan Jep melayakkan mereka membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM350,000 dan sebuah trofi sumbangan Astro.
Gelaran naib juara pula dimenangi oleh kumpulan Jozan (Johan dan Zizan)dengan menerima hadiah wang tunai sebanyak RM250,000 berserta sebuah trofi manakala Nabil mendapat tempat ketiga dengan hadiah wang tunai RM150,000 dan sebuah trofi.

Bagaimanapun, kumpulan Jambu yang dianggotai oleh Yus dan Tauke terpaksa akur dengan kedudukan di tangga keempat. Mereka mendapat wang tunai sebanyak RM50,000 berserta trofi.
Kesemua peserta peringkat akhir dikehendaki membuat dua persembahan bertemakan konsep bebas dan komedi muzikal.
Para peserta telah diadili dengan sistem pemarkahan yang masing-masing mewakili 50 peratus undian penonton di rumah dan juga juri yang terdiri daripada Mamat Khalid, Ahmad Idham serta Saiful Apek.
Sementara itu mengulas kemenangan mereka Sepah berkata, mereka turut berhadapan dengan masalah mencari idea setiap kali membuat persembahan.
Bagaimanapun sikap yang sentiasa mahu berbincang bersama-sama adalah antara formula kejayaan kumpulan itu.
“Idea kami tersangkut juga tetapi syukurlah dengan bantuan Dia (Allah), kami dapat mengeluarkan idea yang baik,” kata mereka.
Hadiah kepada pemenang disampaikan oleh Pengurus Saluran Astro Warna & Prima, Nizam Sani.
Pertandingan Maharaja Lawak bersiaran secara langsung setiap Jumaat, pukul 10 malam menerusi saluran Astro Warna (Saluran 132) sejak 1 April lalu.
sumber dari: sini

1 comment:

  1. drop by baca entry n klik2.. moga meningkat nffng..
    kunjung2, singgah2 n klik2..
    salam perkenalan..

    ReplyDelete