Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, May 18, 2011

Semua Produk Kecantikan Natasya Bahaya Ke????


hai sume...fiza nak mintak pendapat korang la sebab fiza dengar produk Natasya ni bahaya...dan tidak boleh digunakan...betul ker????  setahu fiza hanya 1 je produk Natasya yang dipercayai merbahaya dan mengandungi hydroquinone iaitu KRIM MALAM GOLD NATASYA.. kalau korang nak tahu fiza hampir 3 tahun menggunakan produk Natasya nie. tapi fiza guna SABUN HERBA dengan KRIM HERBA MALAM NATASYA. 
Sabun Herba Natasya
Krim Malam Herba Natasya
hanya 2 produk nie je fiza guna selama 3 tahun nie..memang kesan dia memuaskan hati fiza.. sebab tu fiza tak pernah cuba produk lain..dulu muka fiza teruk..tak macam sekarang nie.. dulu muka fiza ada masalah jerawat...bekas jerawat...muka berminyak..dan muka fiza juga gelap sangat2...dengan lebih tepat lagi HITAM!!! huh bila ingat2 balik masa dulu2 sedih sangat, ramai gak yang mengejek fiza "dah la gemuk muka lak hitam.." sakit hati bila ingat balik.. tapi tak boleh nak salahkan diorang juga..sebab waktu tu budak2 lagi diorang pun tak leh fikir lagi yang mana baik dan yang mana buruk..ok di bawah nie fiza upload gambar2 fiza sebelum fiza kenal husband fiza...nasib ada lagi gambar2 kat akaun MySpace fiza..


masa ni tahun 2007, umur 21 tahun...nampak tak kat muka fiza tu...BEKAS JERAWAT!!!

gambar nie lak awal tahun 2008... masa ni fiza keja kat kedai handphone kat Plaza Putra lebih dikenali sebagai Sentosa..

masa ni bulan 12 tahun 2008..nie la kali ke-2 fiza jumpa husband fiza..muka fiza still teruk lagi.. kali pertama kami dating bulan 8 tahun 2008 kat Langkawi. 

ni pulak gambar masa tunang bulan 6 2009 ...tak cantik kan make up fiza??? muka fiza berminyak make up pun tak leh tahan lama..bedak fiza bertampung2...Ya Allah macam nak buat balik je majlis tunang tu...

lepas tunang je...fiza terus pakai produk Natasya yang fiza bagitau tadi kat atas...fiza rasa produk Natasya sesuai sangat dengan muka fiza...dalam masa 3 bulan muka fiza nampak lain...bersih je...dan lebih putih...yang paling penting muka fiza dah kurang berminyak... dan dalam masa 6 bulan lak...nampak putih...
masa ni status tunang lagi...gambar ni kat Melaka bulan 12 tahun 2009. ada perubahan skit kan...masa ni tak pandai make up lagi macam sekarang nie...


ha li lak gambar nikah...lain kan muka fiza bila make up kali nie...tak sama masa tunang bedak bertampung2...muka hitam...fiza bersyukur sangat... masa nie fiza rasa fiza cantik sangat2...( hahaha perasan )...


ni muka fiza sekarang....


bohong la kan kalau fiza kata fiza tak ada jerawat lagi bila pakai produk Natasya nie...ada juga jerawat tapi tak banyak macam dulu...tapi parut jerawat tu cepat hilang dan tak nampak kesan langsung...tu yang fiza suka tu...kepada semua yang menggunakan produk Natasya macam fiza...fiza nasihat kan hati2 bila membeli produk nie sebab banyak tiruan...baca pengumuman yang fiza copy dari http://www.natasya2u.com


CARA MENGENAL PASTI KEASLIAN PRODUK-PRODUK NATASYA

May 11th, 2011
Kepada pengguna yang dikasihi,
Banyak lagi pengguna yang masih keliru tentang pembungkusan produk Natasya yang asli @ original. Cara untuk mengenal pasti amat senang. Produk asli Natasya dibungkus dengan kotak berhologram yang mempunyai tulisan “Natasya Asli” & “Natasya Original”. Oleh itu, anda dinasihatkan untuk membelek dengan betul semasa membuat pembelian produk. Anda juga boleh melayari bahagian “Stokis & Pengedar” untuk senarai lengkap pengedar rasmi kami. Terima Kasih atas sokongan & keyakinan anda terhadap produk Natasya.
Drpd,
PERWANZA ENTERPRISE (M) SDN BHD


Produk Natasya Berkualiti, Selamat Digunakan

June 19th, 2010
Para pengguna produk Natasya adalah dimaklumkan bahawa semua produk Natasya yang asli adalah selamat untuk digunakan, tanpa mengandungi sebarang bahan yang boleh memudaratkan.
Adalah menjadi polisi syarikat untuk menggunakan bahan yang selamat dan melalui prosedur yang telah ditetapkan pihak berwajib.
Namun begitu, kami mengenal pasti terdapat produk tiruan yang berada di pasaran yang menggunakan jenama Natasya tetapi tidak dikeluarkan oleh syarikat kami. Produk seumpama ini adalah tidak menepati piawaian kualiti produk Natasya yang dijamin selamat.
Untuk itu. kami menyeru semua pengguna agarberwaspada dengan produk tiruan dan dapatkanlah barangan Natasya daripada stokis yang sah sahaja.
Terima kasih atas sokongan anda semua!

**SILA TINGGALKAN PENDAPAT KORANG KAT RUANGAN KOMEN YER...

13 comments:

  1. hai...sy pown bru ag pkai krim tu....sblm nie sabun jer...krim tu besh...wat ilang parut kat muka sy...i like!!

    ReplyDelete
  2. betul tu tgk je la muka fiza dulu byk parut jerawat dan hitam lak tu
    tapi skrg fiza dah pakai krim malam natasya yang baru ahal skit dari yang lama Repairing & Lightening Cream sebab krim herba dah tak kuar dah

    ReplyDelete
  3. salam kenal fiza..mia mmg pengguna natasya sejak tahun 2007 lagi n sampai skrg..dah lama nak benti sbb effect dia teruk la..kena sllu pkai..klu tak pkai muka jadi naik jerawat..lagi 1 klu kena panas muka mcm udang kena bakar..merah sgt n mcm hangus..tanye la kat kedai yang jual kosmetik..dia kata produk nih siap kena rampas lagi..n pengeluar dia kata ada org tiru la..padahal mmg alasan jer tuh..skrg mia tukar sabun..cube sabun d herbs tapi tak jadi gak..skrg tukar sabun n3 beauty..baru jer lagi..mia still guna krim malam natasya tapi selang seli 2 3 hari sekali..sbb nih cara untuk kita nak lepas dari pakai natasha kena pkai jarang2 n baru terus stop

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum... nak tumpang tanya la kan... sekarang ni dah berhenti pakai terus ke natasya? sbb hanie dh lama pakai natasya.. dah 3 thn dh.. mmg dh lame nk brhenti pakai tp tiap kali cube mst muka jdk truk.. trus takut nk brhenti.. tp sekarang nekad nk berhenti.. dh 4 hari dh xpakai.. n muka makin teruk.. nak tanya mia la kan.. mcmmane keadaan muka sekarang? sekarang pakai product apa? sbb hanie btul2 xnk pki natasya ni lg... kanser kulit!!!

    ReplyDelete
  5. salam perkenalan semua....sy baru trdengar yg produk Natasha ni merbahaya..trus google dan jumpa blog nih...bila baca2 komen, tgk ramai lak ada mslh pkai produk Natasah & xble tggl...Sy dlu pun kulit brmasalah jugak, bkn berjerawat tp kulit kusam xsekata, gelap & sgt mudah trbakar.....tp skrg sy pkai SF Beauty Cream..Alhamdulillah berkesan sgt2..produk ni bebas dr hydroquinone yg merbahaya dan mendapat kelulusan KKM. Ada no kelulusana KKM pd setiap kotak sebagai rujukan para pengguna...kesan penggunaan: tiada pengelupasan teruk, kecuali pengelupasan halus pd kwasan kulit brmasalah..itupun hanya 1-2 hari, lps tu kulit kembali normal. Tidak ada mslh jika brhenti menggunakannya..sy sendiri slps 6 bln pkai pastu kebetulan masuk wad sbb appendic, so, xde masa nk pkai dkt 2 minggu MC kt umah...alhamdulillah, langsung xde side effect.Klau berminat ble hubungi saya Diana (012-3700234) dan boleh jugak ke page FB saya Atyles with KhaiSarra utk testimoni dari pelanggan dan hasil yg saya alami sendiri..

    ReplyDelete
  6. Jgn terus pakai natasya..sy dh 5 thn guna.. Now nk berhenti.. Effectny teruk bila 3 ari je xpakai..sye sendiri berhenti dh 5 ari.. Ruam naek..muka jd gelap.. Gatal xpayah nk ckplah.. Now tgh cari product yg nutral utk hilangkn kesan ruam ni semua.. Any suges product ap yg baek tnpa bahan2 yg xsepatutnya..Sy hampir xpercaya lg dgn product2 seperti natasya.. Kesan dn risiko yg bakal kita hadapi sgt la mbimbangkn.. Leh kanser kulit.. Sampai hati mereka jual product yg leh meracun kita sendiri.. Astafirullahalaziim..

    ReplyDelete
  7. salam perkenalan semua .. saya baru jea pakai natasya nie .. alhamdulillah ok .. dlu saya pakai SF BEAUTY , teruk sangat muka saya masa pakai SF BEAUTY . tapi saya tak salahkan produk tue pom muka saya jadi macam tue .. maybe produk tu tak sesuai dengan kulit muka saya .. sekarang pakai natasya muka saya dah ok .. jarawat dan parut jerawat pon dah hilang .. naka tanya kak fiza laa .. muka kak fiza merah tak klau kena panas ?

    ReplyDelete
  8. jgn pakai krim natasya lagi.saya baru je xpki 2 hari dah naik ruam2 bnyak dekat muka.. tekad nak berhenti dah lepas ni...

    ReplyDelete
  9. Assalam sis semua..saya fiza ismail tp bukan owner blog ni..cume kebetulan nama sama.. saya pernah pakai natasya selama 2 ke 3 tahun masa tu tahun 2010..memang masa berhenti sangat la sakit muka macam udang kena bakar, pastu kering giler muka rase tegang sampai nak senyum tak boleh..sampai satu tahap kening saya hilang, gugur terpaksa lukis kening sendiri. muka mengelupas teruk sampai malu nak berhadapan dgn orang...serius saya tak tipu akibat penangan natasya..saya juz pakai krim malam dan sabun sahaja..pergi hospital kerajaan pakai ubat dia bg pun x jalan... sy try memacam produk..smpai saya jumpe produk caroline skincare produk cina, alhamdulillah muka kembali ok cuma tak tahan harga dia sangat la mahal..pastu saya cari produk lain dan saya jumpa satu produk yang sama dengan caroline tapi melayu jual..kandungannya sama nama dia seri aida..murah sket daripada caroline skincare...alhamdulillah kulit makin baik...kalo skip x pakai pun xde effect kat muka sebab dia pulihkan kulit kita semula...sis search la produk seri aida boleh beli online.. saya juz guna krim repair sahaja dan adik saya plak xde masalah kulit muka tapi dia nak licinkan kulit dia dia pakai krim refining dari seri aida jugak..

    ReplyDelete
  10. salam....saya pun tgh jadi benda yg sama....dah 3 hari saya try nk stop pakai natasya ni tpi muka saya naik ruam yg bnyk pastu rasa gatal sgt skali dhn kulit mengelupas truk sgt....kulit pun jadi makin gelap....dh tk mo pkai lagi natasya ni sbb muka dh mcm udang bakar......mcm mana nk stop ni???

    ReplyDelete
  11. Kartini Ibrahim..awk try beli produk seri aida.. dia akan repair balik kulit awak...awk search kt google produk seri aida..kedai dia ada dkt bangi..atau boleh pos juga...moga ia dapat membantu awk..

    ReplyDelete
  12. salam sejahtera....i pun pengguna natasya..tp ok je..tp tak taulah in future,harap nothing bad happen to me.i pun pernah stop..n using another product tp ok je..stop pun sbb saja nk test.tp keberkesanan krim herba ni mmg tak dpt di sangkal la,mmg menjadi.skrg dah continue balik.

    ReplyDelete
  13. hi sume,,saye skarang mmg nk mcbe n msh mncri produk yg bnr2 bgi hasil yg memuaskn,sbb produk yg skrang saye pakai nii mcm xde hasil yg mngembirakn pon,,,(hurmm sedih) dh pkai hmpir sthun lbih tpi still same jerr,,dlm kapale nii mmg dok pkir nk try produk natasya nii,tpi blh bg sggestion tak pe yg the best result natasya gold o natasya yg biase jee tuu,,????

    ReplyDelete