Klik Jangan Tak Klik

Monday, July 25, 2011

8 Pencetus Ghairah Suami


tatkala suami seakan tidak bernafsu untuk melakukan hubungan seks, ramai isteri akan menuduh suami punya 'cawangan lain'. hanya sedikit yang memandang bahawa puncanya mungkin adalah dari diri sendiri. tidak mustahil apa yang terjadi ini sebenarnya bukan kerana kehadiran orang ketiga tapi kerana anda lupa untuk menggilap aspek diri yang menjadi pencetus ghairah suami.
kealpaan ini membuatkan lama kelamaan suami mula bosan dan tawar hati untuk mengadakan hubungan seks. jadi sebelum ia berlaku pada diri anda maka perhatikan 8 pencetus ghairah seks suami yang pada diri anda dan gilap lah ia sebelum terlambat.

1. Tubuh Isteri
tak semestinya anda gemuk, anda tiada tarikan. perhatikan mana satu aset dari tubuh anda yang menonjol maka pamerkannya. sebagai contoh anda mungkin punya kulit halus mulus jadi kenakan pakaian yang memaparkan sebahagian besar kulit anda. boleh jadi anda punya payudara yang mantap maka pergunakanlah aset ini sebaiknya.

2. Pakaian dalam yang seksi
sesekali pakailah coli dan seluar dalam yang berenda dengan warna2 lembut dari kain sutera yang lembut. ketika kita teringat akan pakaian seksi yang dipakai, kita pasti akan turut seksi. oleh itu tayangkan sedikit pakaian dalam ini pada suami. contohnya mengenakannya sewaktu suami berada di bilik. secara tak langsung membuat suami teruja.

3. Tubuh yang wangi
salah satu daya tarikan seks adalah aroma wangi dari tubuh sang isteri. oleh itu, pastikan diri sentiasa wangi, segar dan bersih setiap masa. jangan sesekali malas mandi. bagi lebih menggoda, kenalilah bau-bauan yang boleh meningkatkan ghairah pasangan. selain itu kenakan juga aroma yang disukai oleh pasangan anda..

4. Belaian mesra 
lelaki sebenarnya sangat suka jika diri mereka dibelai. belaian itu pada mereka adalah tanda sayang. ketika suami sedang bersantai di kerusi, belailah rambutnya dengan lembut atau urut lembut bahunya. kalau mahu reaksi yang lebih, usapkan bahagian2 yang boleh menaikkan ghairahnya.

5. Bahasa tubuh
anda pasti pernah melihat wanita yang mempunyai lenggok tubuh yang menggoda hingga mampu menarik perhatian lelaki walaupun hakikatnya wajah dan penampilan mereka biasa saja. 
inilah yang membuktikan bahawa daya tarikan seks itu bukan hanya pada mekap dan pakaian tapi juga lenggok atau bahasa tubuh. bahasa tubuh yang baik akan membuat diri kelihatan menarik. misalnya biasakan berjalan dengan tegap dan berkeyakinan.

6. Ketawa
mungkin ramai yang tidak tahu wanita yang mempunyai humur yang tinggi dianggap seksi oleh lelaki? waktu ketawa biasanya pipi kita akan berwarna kemerah-merahan dan nampak lebih menggoda. oleh itu, jangan asyik bermasam muka. buatlah lawak ketika bersama suami ataupun ketawalah ketika dia membuat lawak.

7. Penampilan yang berbeza
rambut yang kusut masai, muka yang berminyak dan juga mulut yang berbau pastinya membuatkan suami langsung hilang selera. kecantikan perlu dijaga dan dirawat. jika kita biasa tampil tanpa mekap di hadapan suami sekali sekala kejutkan dirinya. tak perlu berdandan berlebihan, cukup sekadar mekap yang ringkas, asalkan kita nampak segar.

8. Bilik yang romantik
penampian saja tidak cukup untuk membuatkan diri berasa seksi. suasana persekitaran juga penting. oleh itu mulakanlah kemahiran anda untuk mengubah keadaan bilik tidur agar lebih dilihat romastis. hias bilik dengan warna2 yang sesuai seperti merah jambu, merah hati dan sebagainya.

No comments:

Post a Comment